Leeuwarden nieuwe gastheer Dutch Dart Masters

De PDC heeft de dartkalender van 2020 vrijgegeven. De Premier League is opnieuw twee avonden in Rotterdam.  De Dutch Dart Masters zal komend jaar worden gehouden in Leeuwarden. 

Leeuwarden is in 2020 verantwoordelijk voor de tiende EuroTour van dat jaar. De PDC heeft de Nederlandse EuroTour verhuist van Zwolle naar de Friese hoofdstad. Ook twee Players Championships worden in die stad gehouden. Het toernooi wordt van 11 tot en met 13 september 2020 gespeeld. De Players Championshps zijn 15 en 16 september. 

Verder valt de verplaatsing van de World Series Finals op. Het toernooi werd sinds de eerste editie in 2015 altijd aan het begin van november gespeeld, maar dat is in 2020 niet meer het geval. Het toernooi wordt eind september gehouden. Of dat opnieuw in Amsterdam gaat gebeuren, is niet bekend. Overigens is ook de Champions League of Darts vervroegd.

In totaal worden er komend seizoen dertig Players Championship-toernooien en twaalf Euro Tour-evenementen georganiseerd. Dat laatste is er één minder dan in 2018, aangezien er dit jaar dertien Euro Tours gespeeld worden. Wel bezoekt de PDC een nieuwe locatie met dit circuit. In mei maakt Boedapest zijn debuut op de kalender. De gehele kalender is hier te vinden.