Wargaming kondigt taktische shooter Caliber aan

De makers van World of Tanks en 1C Game Studios hebben Caliber voor het Westen aangekondigd. Caliber is een third-person-shooter en focust vooral op communicatie, coördinatie en tactiek.

In teams van vier personen kun je missies tegen de AI volbrengen in de Spec Ops-modus. Uiteraard kun je ook online losgaan tegen andere groepen van vier in de PvP-modus. Er zijn verschillende operators met elk zijn eigen rol:

  • Assault: Effectief bij korte en middellange afstanden. De klasse om te kiezen als je een agressieve speelstijl hebt
  • Support: Biedt vuurdekking aan de rest. Perfect als je van zware wapens houdt
  • Medic: de klasse voor wie minder van het schieten is, maar graag een helpende hand biedt
  • Sniper: ben je het geduldige type, dan kun je met deze klasse van een afstandje een gemikt schot laten tellen.

Spelers hebben een keus van diverse Special Forces uit verschillende landen zoals de Poolse GROM, de Amerikaanse US Navy SEALs en de Kommando Spezialkräfte. Het verschil tussen die naties is duidelijk te zien aan de in-game modellen. Hun uniformen, emblemen, wapens waaronder zelfs de scopes zijn tot in de details nagemaakt. De game werd al in Rusland getest en zal voor het eerst op de gamescom 2019 aan het Europese publiek gedemonstreerd worden.

"We zijn zeer verheugd om Caliber voor het eerst in Europa te presenteren, vooral omdat het wordt getoond op het grootste podium van gaming: gamescom", aldus Alexander Zezyulin, Product Director. "En ja, bij het ontwerpen van de game hebben we ervoor gezorgd dat het past in de Wargaming-filosofie: het is gratis en eerlijk. Het is ook belangrijk op te merken dat Caliber geen standaard shooter is; alleen tactieken zullen je helpen in deze oorlog! '

Op welke platformen Caliber uitkomt, en wanneer precies de release is wordt nog even gissen.