Knockout CP Freshmart verdedigt wereldtitel, Pascal pakt titel en zwaargewichten vestigen record

Bokser Knockout CP Freshmart heeft zijn WBA-wereldtitel in het minimumgewicht (-47,6kg) voor de zevende keer verdedigd. De Thaise Little Pacquiao (19-0), geboren als Thammanoon Niyomtrong, stond in het Thaise Nakhon Sawan tegenover ArAr Andales (10-0) uit de Filipijnen en won op unaniem besluit na acht van de twaalf ronden; wegens een hoofdwond van Freshmart werd het gevecht op dat moment gestopt.

Het was niet het enige titelgevecht van het weekeinde waarin het na acht ronden klaar was wegens door een ongelukkige kopstoot veroorzaakte schade. In Brooklyn verdedigde Marcus Browne (23-0, 16 KO's) zijn interim (WBA)- en Silver (WBC)-titels in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) tegen de Haïtiaanse Canadees Jean Pascal (33-6, 20 KO's). Dat ging er stevig aan toe en Pascal wist zijn opponent in de vierde ronde neer te slaan, gevolgd door nog eens twee knockdowns in de zevende ronde. In de achtste was het na een wond voor Browne voorbij en ging men naar de jury, die Pascal met drie keer 75-74 nipt als winnaar aanwees.

Browne vs Pascal (Bron: YouTube)

In hetzelfde Barclays Center vocht de Nigeriaan Wale Omotoso (27-4, 21 KO's) tegen Brooklyn's Curtis Stevens (30-6, 22 KO's), maar dat werd voor de thuisheld niet zo'n succes. Omotoso sloeg hem in de eerste, tweede én derde ronde neer en Lucky Boy werd na de derde keer uitgeroepen tot winnaar en intercontinentaal WBO-kampioen in het superweltergewicht (-69,9kg).

Omotoso vs Stevens (Bron: YouTube)

Tot slot vochten zwaargewichten Adam Kownacki (19-0) en Chris Arreola (38-5) in dezelfde hal tegen elkaar en dat leverde zowaar een record op: met in totaal 2172 slagen werd het oude zwaargewichtrecord van 1730 slagen verpulverd. In geen enkele ronde deelde één van beide boksers minder dan 75 slagen uit, het ging maar door, en Arreola vestigde het individuele record: 1125 slagen, waar Dillian Whyte met 1112 tegen David Allen het record had.

Kownacki vs Arreola; let op de nogal luide bel tussen de rondes (Bron: YouTube)