Bizarre zege Hongaarse waterpolosters op WK

In Gwangju is het wereldkampioenschap waterpolo van start gegaan. Gwangju ligt in Zuid-Korea en dus mag Zuid-Korea meedoen, maar of dat zo'n strak plan was valt een beetje te betwijfelen: de Hongaarse dames bleken in de eerste wedstrijd íets sterker.

Na het eerste kwart was voorzichtig duidelijk dat Zuid-Korea wellicht niet om de wereldtitel mee zou gaan strijden: 16-0. Daar kwamen in het tweede kwart nog eens achttien goals bij en van enige genade was bij Hongarije geen sprake: het derde kwart zorgde voor zestien goals en een 50-0 stand. De Centraal-Europese pestkoppen maakten hun slachtpartij in het vierde kwart af door te tekenen voor een 64-0 eindstand, wat neerkomt op exact één goal per dertig seconden.

Rebecca Parkes was goed voor elf treffers, Dorottya Szilagyi schoot tien keer en trof tien keer, terwijl Greta Gurisatti en Natasa Rybanska voor acht uit acht tekenden. In totaal vuurde Hongarije 67 schoten op doel af, de Zuid-Koreaanse keepster Oh Hee-ji hield er twee van de 34 tegen, Kim Min-ju kreeg er 33 te verwerken en stopte er welgeteld één. De Koreaanse dames schoten zelf drie keer, waaronder één keer door keepster Oh, waarvan er één op doel ging, maar tegen werd gehouden door keepster Edina Gangl.

Ook in de rest van de statistieken is wel te zien hoe de Koreaanse dames net een maatje te klein waren. Zo begingen ze 65 overtredingen, tegen welgeteld één door Hongarije. De Hongaarse dames namen de bal dan weer 57 keer over, iets wat namens Zuid-Korea alleen Lim Chae-young één keer lukte.

De Zuid-Koreaanse dames krijgen nog een pittig weekje, met Canada en Rusland ook nog in de groep. Ter illustratie: Hongarije werd op het vorige WK vijfde, Canada eindigde als vierde en Rusland werd derde, net als op de Spelen in Rio.