Man rent marathons samen met gehandicapten

De sportieve Peter Kline heeft in zijn leven al heel wat marathons afgerend, hij heeft het zelf al over honderd. Het meest bijzondere is wel dat hij bij 45 van deze marathons gehandicapten in een rolstoel voor zich uit heeft geduwd.

Het begon allemaal toen een goede vriend van de 66-jarige Kline gediagnostiseerd werd met hersenkanker. Hij vroeg Kline om geld in te zamelen voor kankeronderzoek wat ook lukte: Kline zamelde zestigduizend dollar in. Die actie bracht hem in contact met een vader-zoonduo, waarbij de vader de gehandicapte zoon voortduwde tijdens het rennen.

Kline vond dat fantastisch, maar vroeg zich af hoe kinderen zonder (sportieve) vader dat zouden doen. In 2012 begon hij zijn eerste gezamelijke marathon, nadat de moeder van een verlamd meisje contact met hem zocht. Kline besloot de marathon met haar te rennen en het meisje genoot die dag enorm. "Taylor volbracht haar eerste marathon, met de hulp van mijn armen en benen", aldus een trotse Kline.

Die dag besloot Kline er zijn missie van te maken. Hij richtte een stichting op met de naam 'Marathons with Meanings', deelt visitekaartjes uit bij de Starbucks en hij spreekt mensen op vliegvelden aan. "Ik vraag gewoon of hun kinderen het leuk zouden vinden om een marathon te rennen", zegt Kline. "Ik betaal alles voor ze, dat voelt beter. Dat is mijn manier om terug te geven aan de maatschappij."

Deze held verdient ieders aandacht.