FOK! Wat een weer: even adempauze na al die buien

Moggel!!  

Daar ben ik dan toch weer.

Even alle gekheid op een stokje, het was best wel een ruige dag gisteren. De wind wakkerde flink aan en bereikte in het IJsselmeer-gebied zelfs even stormkracht. Verder stond er langs de hele kust een windkracht 8. Maar dat was het niet alleen, want tot in het diepe binnenland werd er windkracht 5 tot 6 gemeten. En natuurlijk de daarbij behorende windstoten.

En wat natuurlijk opviel: De zonnigste stad van Nederland werd  de natste stad van Nederland. Een hele straat met buien trok over Den Helder heen. Dat ging eigenlijk de hele dag door. Dus in de omgeving van Den Helder is er 25 tot 40 mm regen gevallen. Dat zie je zelden in die omgeving.

Overigens bleef ook het binnenland niet gespaard, want verspreid over het land vielen er ook diverse en flinke buien, het was wel zo dat die wat meer geisoleerd waren. Er kwam ook onweer en hagel voor. Bij mij viel het helaas wat tegen, maar het kan natuurlijk niet elke dag feest zijn.

In de loop van de avond en nacht wordt het wat droger en klaart het ook wat meer op. De wind zwakt duidelijk af en is nog matig tot vrij krachtig langs de kust.

Vandaag hebben we even een adempauze luitjes.  De wind stelt weinig voor en het blijft ook op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt daarbij regelmatig. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar dat mag de pret niet drukken. Voor Pinkpop een mooie dag in ieder geval. Het wordt hierbij tussen de 17 en 20 graden.

En dan volgt de 2e Pinksterdag.. dan liggen er na een mooie start weer buien op de loer....

Hebben we het later wel over. Eerst even een prima dag morgen.

Tot snel!   (Te snel misschien

Langs het strand (Foto: Static)
Collega static maakte deze foto aan het strand. Een prachtige foto. (Foto:static)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.