FOK! Wat een weer: waarom maken wij nog een weerbericht?

Goeiedag!  

Ja, de titel verklapt al mijn motivatie om weerberichten te maken. Wat kan ik nou vertellen? Het is alweer een week lang zonnig, en ik heb echt mijn best gedaan om mijn beurt voor het weerbericht over te slaan. Wat is het verschrikkelijk eentonig en saai weer, dus als ik dan toch moet, dan zal ik het niet nalaten om even mijn gal te spuwen over het huidige weer. Ik wil wat vertellen met onweersbuien die op ons afkomen, of actieve depressies. Nee, het is weer aanhoudende hogedruk. Ik krijg er het rambam van. Verbetering is niet direct in zicht, al komt er wel meer bewolking.

Gisteren was het schitterend weer in de Italie. Hoosregens met onweer trokken door een depressie die iets ten zuiden over de Middellandse zee ligt,  over vrijwel het hele land. Alleen in het noorden was het wat droger met wat meer zon. 

Ook veel regen en buien boven het midden van Europa, want ook daar ligt een depressie. Deze depressie breidt zijn invloed wel wat naar het westen uit, maar zoals de laatste jaren het geval is, zullen wij hooguit wat restanten ervan meepikken. 

We zijn inmiddels alweer goed op weg om naar nieuwe droogterecords te gaan. Ook in de laatste pluim is niets wat er op wijst dat er regen van betekenis gaat komen.

Vandaag kan er aan het einde van de dag een spetter vallen in het noordoosten en oosten, maar of dat meetbaar zal zijn dat waag ik maar zeer te betwijfelen. Wel komt er dus meer bewolking. 

In het weekend zou er een enkele bui kunnen vallen, maar dat zal opnieuw voor de oostelijke en zuidelijke helft van het land zijn, dus daar koop ik helemaal niets voor in het westen.

Hopelijk heb ik morgen betere berichten. (Ook morgen mag ik weer ja )

Fijne dag!  

Mooie wolkenformatie (Foto: Interpretatie)
Mooie wolkenformatie (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.