UFC-kampioen geeft kampioensgordel terug na dopingtest

UFC-kampioen TJ Dillashaw heeft via sociale media bekendgemaakt dat er vreemde uitslagen in een dopingtest gevonden zijn. Na zijn verloren titelgevecht tegen vlieggewichtkampioen Henry Cejudo, halverwege januari in Brooklyn, zijn er wat alarmbellen afgegaan bij dopingautoriteit USADA.

Dillashaw bracht het nieuws zelf via een Instagrampost naar buiten waarin hij meldt enorm teleurgesteld te zijn en zijn bantamgewichttitel opgeeft, omdat hij zich op deze zaak wil focussen.

Voor hen die onderstaande Instagram niet kunnen zien, klik hier.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tjdillashaw (@tjdillashaw) onMar 20, 2019 at 5:07am PDT

USADA was niet bereid om commentaar te geven, maar de New York State Athletic Commission, die toezicht houdt op alle sportactiviteiten in de staat New York, geeft Dillashaw alvast een jaar schorsing en een boete van tienduizend dollar vanwege 'het gebruik van een verboden substantie'.

Dillashaw moest flink afvallen voor zijn gevecht met Cejudo, maar volgens de Amerikaan ging dat probleemloos. Het was de allereerste keer dat Dillashaw een divisie lichter ging vechten, maar helaas ging in dat gevecht na slechts 32 seconden bij hem het licht uit, toen Cejudo verwoestend aan het gevecht begon.

Dillashaw is verder nooit betrapt op het gebruik van verboden middelen, toch is hij vaak beschuldigd door zijn voormalige teamleden, waaronder voormalig kampioen Cody Garbrandt die in 2017 zijn titel aan Dillashaw verloor.