Izagirre wint slotrit Parijs-Nice, Bernal eindwinnaar

Ion Izagirre heeft de slotetappe van Parijs-Nice gewonnen. De renner van Astana kwam na een rit van 110 kilometer met start en aankomst in Nice solo aan. De Bask won voor Oliver Naesen en Wilco Kelderman, die deel uit maakte van de vroege vlucht.

De eindzege in Parijs-Nice ging naar Egan Bernal. De Colombiaan werd in de slotrit aangevallen door Nairo Quintana, maar mede door zijn sterke ploeg hield de renner van team Sky stand. Hij heeft in het eindklassement een voorsprong 39 seconden op Quintana. Michał Kwiatkowski werd derde.

In de korte slotetappe was er vanaf het begin koers. Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van maar liefst 39 renners, met daarin enkele renners die nog dicht in het klassement stonden: Ilnur Zakarin en Luis Leon Sanchez. Ook Kelderman was mee gesprongen in de grote kopgroep. Ook Movistar had drie renners meezitten in de kopgroep.

De voorsprong werd nooit groter dan twee minuten dankzij het werk van Sky. Halverwege de koers werd duidelijk wat het plannetje was van Movistar. Quintana (Movistar) sprong op de beklimming van de Cote de Peille weg uit het peloton en reed het gat dicht snel dicht naar de kopgroep.

Het verschil tussen de kopgroep, met Quintana, en het peloton was opgelopen naar de minuut dankzij het werk van Movistar. Het vele werk zorgde er wel dat de knechten van de Colombiaan langzaam op geraakte en nadat Marc Soler, die vorig jaar Parijs-Nice won, moest afhaken was het vooral Quitana tegen Team Sky, die op dat moment nog steeds vijf hadden zitten in het peloton.

Het verschil bleef lang hangen op de 45 seconden, maar op de slotklim Col des Quatres Chemins bracht Sky het verschil terug naar de halve minuut en daarmee werd duidelijk dat Bernal Parijs-Nice ging winnen.

Ondertussen was Izagirre wegsprongen uit de kopgroep. De Bask van Astana profiteerde optimaal van al het werk van Quintana en was op de slotklim de sterkste. In de afdaling hield hij stand en won zo de slotrit in Parijs-Nice. Naesen won de sprint van het achtervolgende, voor Kelderman.