Epic beperkt Fortnite crossplay voor Switch

Hoewel Epic een groot voorstander is van cross-platform gaming, worden Switch-eigenaren in Fortnite vanaf de nieuwste update (v8.10) niet meer standaard gebundeld met PlayStation 4- en Xbox One-spelers. In plaats daarvan worden ze gelinkt aan smartphonegamers.

Dit moet volgens Epic voor alle spelers een betere ervaring opleveren. Nintendo Switch-spelers zouden in het nadeel zijn tegen tegenstanders die op de krachtigere concurrent-consoles spelen. Fortnite draait toch wat soepeler op de PlayStation 4 en Xbox One, alleen al door het verschil tussen 60 en 30fps. Door de Switch in de groep te gooien met iOS en Android, wordt het er allemaal weer wat eerlijker op. Of smartphonegamers hier ook zo over denken is de vraag. Als je afhankelijk bent van touchscreenbesturing, leg je het al gauw af tegen iemand die fysieke knoppen onder zijn vingers heeft. Aan de andere kant tikt Fortnite op krachtige smartphones ook de 60fps aan.

Deze verandering geldt overigens alleen voor solo play en random matchmaking. Je kunt nog steeds een party vormen met vrienden, ongeacht of die Fortnite op PlayStation, Xbox, pc of smartphone spelen.

Fortnite Battle Royale