Glory: wisselend succes voor Nederlandse kickboksers

Zaterdagavond werd de Glory-kickboksring opgebouwd in het Franse Straatsburg. Het titelgevecht ging tussen weltergewichtkampioen Harut Grigorian en de Franse kwelgeest Cédric Doumbé. Bij de dames gingen Anissa Meksen en Tiffany van Soest voor de kampioensgordel in de superbantamklasse.

Doumbé was weer onnavolgbaar, tegen Grigorian. De kampioen had niets in te brengen tegen de technisch zo superieure Fransman. Door velen verguisd door zijn arrogante maniertjes, maar wat een vechter is die man. Na een relatief rustige eerste ronde ging Doumbé los in de tweede. Driemaal sloeg hij de kampioen tegen het canvas en bij de tweede, liep hij doodgemoederd even de ring uit om met zijn fans zijn dominantie te vieren.

Enigszins angstig rende Doumbé weer terug de ring in, want dit zou een diskwalificatie op kunnen leveren, maar de scheids was de beroerste niet en liet doorvechten. Een aantal seconden voor het einde van de tweede ronde lag Grigorian voor de derde maal op zijn rug en kon de Fransman eindelijk echt feestvieren en werd hij verenigd met zijn oude maat, de kampioensgordel.

Anissa Meksen vs Tiffany van Soest
De thuiswedstrijd van Meksen werd succesvol afgesloten met een mooie winstpartij tegen voormalig kampioene Van Soest. Van Soest, met ergens in de stamboom Nederlands bloed, begon enorm langszaam aan het gevecht en zo gaf ze Meksen al snel een 2-0 voorsprong in ronden.

In de derde ronde begon Van Soest meer te rammen, maar de Francaise had energie zat en kon het tempo van de Amerikaanse prima bijbenen. Met prachtige linkerhoeken, afgewisseld met trappen op het lichaam, probeerden beide dames de overwinning te forceren. Dat voortijdig einde kwam er echter niet en op één jurylid na waren alle juryleden op de hand van Meksen en mocht zij de kampioensgordel weer meenemen naar huis.

Nederlanders
D'Angelo Marshal nam heerlijk wraak na zijn smadelijke verlies tegen de reus Jamal Ben Sadik. Na twee mooie rondes knokken sloeg de man uit Curacao zijn tegenstander Daniel Skvor knockout.

Michael Duut had een zwaardere dobber met zijn tegenstander Donegi Abena. Het Surinaams talent uit Utrecht bood prima tegenstand tegen de maffe Duut en was nergens de mindere van de Glory-veteraan. Groot was dan ook de teleurstelling bij Duut dat de juryleden Abena tot winnaar uitriepen. Emotioneel als altijd raasde Duut tot lang in de avond hierover door.

Tegenstander van Murthel Groenhart, Alim Nabiyev, is net als Groenhart geen kleintje. Na winstpartijen op grote namen als Doumbé en Nieky Holzken, mocht Groenhart zijn borst nat maken. Drie ronden lang gingen beide heren een prachtig technisch gevecht aan, maar uiteindelijk bleek Nabiyev voor de juryleden toch dat ene puntje extra gegeven te hebben. De bal had ook zomaar de andere kant op kunnen rollen voor Groenhart, misschien een mooi moment voor een rematch.

Massaro Glunder verloor ogenschijnlijk vrij duidelijk van Aleksei Ulianov. Alle juryleden waren het unaniem met elkaar eens dat Glunder verloren had, maar de Amsterdammer, uitkomend voor de Molukken, bood prima tegenstand tegen de middelmatige Rus. Glunder mag er nog even flink aan trekken wil hij een vaste kracht binnen Glory worden.

Ertugrul Bayrak had een prima tegenstander aan de Duitser Jakob Styben. Twee vechters die kwamen om te knokken en verder niets. Bayrak had uiteindelijk het voordeel van vier van de vijf juryleden, dankzij twee prima ronden voor de kickbokser uit Amersfoort.


Liefhebbers kunnen alle partijen hier nog eens terugkijken.

Volledige uitslag Glory 64
Cédric Doumbé verslaat Harut Grigorian door TKO (three-knockdown rule, ronde 2)

Anissa Meksen verslaat Tiffany van Soest na jurybesluit (47-48, 49-46, 50-45 x3)
D’Angelo Marshall verslaat Daniel Skvor by knockout (stoten, ronde 3)
Donegi Abena verslaat Michael Duut na jurybesluit (27-30, 30-27, 29-28 x2, 28-29)
Alim Nabiyev verslaat Murthel Groenhart na jurybesluit (27-30, 29-28 x4)
Zinedine Hameur-Lain verslaat Artur Gorlov na diskwalificatie (intentional foul, ronde 1)
Anvar Boynazarov verslaat Abdellah Ezbiri na jurybesluit (29-28, 29-26, 29-27 x3)
Mike Lemaire verslaat Arian Sadikovic na jurybesluit (28-29, 28-29, 29-28 x3)
Donovan Wisse verslaat Matěj Peňáz door TKO (body shot, ronde 2)
Aleksei Ulianov verslaat Massaro Glunder na jurybesluit (29-28 x4, 30-27)
Michaël Palandre verslaat Guerric Billet na jurybesluit (30-27, 27-30, 28-29, 29-28 x2)
Ertugrul Bayrak verslaat Jakob Styben na jurybesluit (29-28 x4, 28-29)
Sarah Moussaddak verslaat Jiwaen Lee na jurybesluit (30-27 x3, 28-29, 29-28)
Dani Traoré verslaat Jeremy Antonio door TKO (three-knockdown rule, ronde 2)
River Daz verslaat Vincent Foschiani na jurybesluit (30-27 x2, 27-30, 28-29, 29-28)
Mathieu Ceva verslaat Daniel Krost na jurybesluit (29-28, 27-30, 29-28 x3)