SÚnÚchal klopt Terpstra en Boom in Waalse openingskoers

Nadat Deceuninck-Quick Step twee zeges pakte in het Vlaams openingsweekend heeft de Belgische ploeg ook de Waals openingskoers gewonnen. Florian Sénéchal schref de GP Le Samyn op zijn naam. Niki Terpstra eindige op de derde plaats, voor Lars Boom.

Deceuninck - Quick Step liet zich in het eerste deel van de wedstrijd goed van voren zien. De Belgische ploeg schoof steeds meer pionnen naar voren en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd op zestig kilometer van de streep openbrak. Op dat moment reed Remi Cavagna aan kop en dat zorgde ervoor dat Niki Terpstra moest reageren. De uittredend winnaar liet zijn ploeg Direct Engerie hard werken en het viel even uit waaiers uit elkaar. Een kleine groep van twintig renners bleef nog over, later wel aangedikt tot naar vijftig renners.

Na het harde werk van Direct Engerie viel het even stil in het peloton en daar profiteerde Pieter Serry en Aimé De Gendt van. De twee Belgen kregen het gezelschap van Elmar Reinders, Jesper Asselman, Stijn Vandenbergh, Tim Declercq en Rémy Mertz op twintig kilometer van de streep, al was het kleine peloton niet ver.

Direct Energie reed in de laatste plaatselijke ronde het gat naar de kopgroep dicht. Met nog vier kasseistroken was het daarna voor Terpstra. De Nederlander reed op de eerste kasseistrook direct het gat dicht naar de kopgroep, al konden Lars Boom en Florian Sénéchal makkelijk volgen. Op de andere kasseistroken probeerde Terpstra het nogmaals, maar steeds bleven Boom en Sénéchal in het wiel van de Nederlandse renner van Direct Engerie.

In de slotkilometer probeerde Declercq te profiteren van het drietal dat steeds naar elkaar keek. De lange Belg nam een kleine voorsprong, maar in de sprint ging Boom er als eerste overheen. De Nederlander, die dit jaar voor Roompot-Crelan fietst, begon de sprint van ver, maar zag Sénéchal ervan profiteren. De Fransman boekte zijn eerste zege voor Deceuninck-Quick Step. Aimé De Gendt, die een sterke sprint reed, werd tweede, voor Terpstra. Boom die stevig baalde van het resultaat moest genoegen nemen met een vierde plaats.