Pegida ontheiligt As-Soennahmoskee in Den Haag

Pegida-aanhangers hebben vanmorgen in alle vroegte, vlak voor tientallen gelovigen zouden arriveren, spandoeken aan de As-Soennahmoskee in Den Haag opgehangen met daarop teksten als: "Mohammed is een kinderneuker" en "De Koran is vergif". Daarnaast is er een pop van een Arabisch uitziende mannequin, halfnaakt met een babypop bij haar kruis, opgehangen. 

In een statement op de website laat de stichting weten dat ze de houding van de autoriteiten laks vindt: "Het is maatschappelijk dermate belangrijk dat bekend moet worden dat de veiligheid van de moslimgemeenschap in dit land steeds meer in het gedrang komt. De terughoudendheid en bijna lakse houding van de verantwoordelijke autoriteiten om op te treden tegen moslimhaat, vormen een vruchtbare bodem voor neonazistisch geweld. Wij beschouwen deze weerzinwekkende daad dan ook als een regelrechte aanval op de hele moslimgemeenschap en de godsdienstvrijheid."

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag laat in een reactie weten geschokt te zijn door het voorval. "In Den Haag hebben we het recht met elkaar van mening te verschillen, maar wel binnen de kaders van de wet en met respect voor elkaars denkbeelden, zonder dat we elkaar daarbij onnodig kwetsen of pijn doen", zo valt te lezen in de tweet van de gemeente.