Snowboarders Kim en James wereldkampioen in halfpipe

Snowboarders Scotty James en Chloe Kim hebben zich in het Amerikaanse Solitude gekroond tot wereldkampioen in de halfpipe. Voor de 24-jarige James was het al zijn derde wereldtitel op rij, de 18-jarige olympisch kampioene Kim won haar eerste wereldtitel.

In de finale scoorde James in zijn eerste van drie runs al 94,25 punten, wat uiteindelijk goed genoeg bleek voor goud. In de derde run deed hij er nog een schepje bovenop en met 97,50 punten maakte de kersvers X-Games-kampioen het helemaal af. Das pas 17-jarige Japanner Yuto Totsuka pakte met 92,25 punten het zilver, Patrick Burgener gaat met 91,25 met brons terug naar Zwitserland.

James wint goud in de halfpipe (Bron: YouTube)

Kim is weliswaar pas 18 jaren jong, ze domineert al jaren in de halfpipe. Zo won ze afgelopen maand voor de vierde keer goud op de X-Games en is ze olympisch kampioene, waar dankzij haar 93,50 punten in de eerste finalerun nu een wereldtitel bij is gekomen. Cai Xuetong uit China werd met 84,00 punten op gepaste afstand tweede, voor de 82,00 punten van Kim's leeftijds- en landsgenote Maddie Mastro.

Kim wint goud in de halfpipe (Bron: YouTube)