Adidas luistert wel naar klagende klanten

Nadat Nike eerder de volle laag kreeg van Twitterende moslims, is nu adidas aan de beurt om te reageren op een kleine groep huilende Twitteraars. Gaf Nike de volgers van Mohammed terecht een dikke middelvinger nadat zij klaagden over een logo wat wel erg veel op de naam hun zogenaamde god leek, adidas neemt de klachten van de donkere inwoners van de Verenigde Staten wat serieuzer. Misschien ook wel terecht.

Februari is namelijk Black History Month in de VS. Tijdens deze maand worden belangrijke gebeurtenissen die samenhangen met de massale, gedwongen, emigratie uit Afrika van vele voorouders van huidige zwarten in de VS herdacht. Een heel belangrijke maand voor iedereen die zich identificeert met Afrikaanse roots.

Schoenenreus adidas wilde graag bijdragen aan deze herdenking door een paar nieuwe sneakerserie op de markt te brengen, maar één type liep wel heel erg uit de pas met de rest. De compleet witte schoen, wit tot aan de zool, werd met hoongelach ontvangen. De meeste schoenen uit de UltraBoost-serie bestond uit zwart met oranje schoenen. De compleet witte schoen, UltraBoost Uncaged, viel enigszins uit de toon.

Adidas verexcuseerde zich en trok de schoen terug van de markt, waarschijnlijk denkende 'die publiciteit zit in the pocket'. De rest van de serie blijft wel gewoon te koop, voor een ieder die zich kan inleven in de zwarte gemeenschap van de Verenigde Staten en de hel die zij in het verleden hebben moeten doorstaan. Kopen mensen.