Oud-tafeltenniskampioene Vriesekoop aangesteld als jeugdbondscoach

Oud-tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop is door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) aangesteld als bondscoach meisjes van de Nederlandse kadetten. Per januari van dit jaar is ze aan de slag gegaan om nationale talenten te begeleiden in hun carrières.

Bettine Vriesekoop werd onder andere tweemaal Europees kampioen en draaide in totaal 25 jaar mee in de mondiale top van het tafeltennis. “Bettine heeft veel kennis en ervaring en weet heel goed wat topsport inhoudt. Dat heeft ze als speelster bewezen in haar internationale carrière en nu maakt ze een nieuwe stap in haar carrière als trainer/coach”, aldus technisch directeur Paul Haldan over haar aanstelling.

Vriesekoop gaf al clinics en trainingen voor tafeltennisverenigingen van de NTTB en is daarnaast actief als trainer voor jonge talenten. De tafeltennislegende is daarnaast blij dat ze vanaf deze maand de taak als kadettenbondscoach op zich neemt. “De tafeltennisontwikkelingen van de afgelopen jaren heb ik als tafeltennisliefhebber op de voet gevolgd, het is toch mijn passie al die jaren geweest, die kun je niet zomaar loslaten. Ik vind het erg leuk om mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge speelsters”, zegt ze over haar nieuwe functie.

Marcel Kraa is vanaf 1 september 2018 bondscoach van de meisjes junioren en de afgelopen maanden was hij ook waarnemend bondscoach van de meisjes kadetten. Vriesekoop neemt nu de coaching van de kadetten van hem over en dus kan Marcel Kraa zich nu volledig focussen op het begeleiden van de meisjes junioren.