Kansspelcommissie onderzoekt gokpraktijken Belgische hockeyers

De Belgische kansspelcommissie is een onderzoek begonnen naar het gokgedrag van enkele spelers van de nationale hockeyploeg. Volgens Sporza worden een twintigtal wedstrijden onderzocht.

Spelers en/of stafleden van de Belgische hockeyploeg zouden onder meer hebben gegokt op twee wedstrijden van het WK hockey. De Belgische hockeyploeg werd in India wereldkampioen door in de finale Nederland na shoot-outs te verslaan.

De Belgische hockeybond (KBHB) bevestigt dat de kansspelcommissie informatie heeft opgevraagd. Daar horen onder meer de karakteristieken van de WK-duels van de Belgische ploeg bij. De KBHB benadrukt dat het niet om een onderzoek van de politie gaat.

Volgens de bondsvoorzitter Marc Coudron zouden er drie spelers bij betrokken te zijn, maar om welke spelers dat gaat weet de voorzitter van de Belgische hockeybond niet.

Naast het afgelopen WK zou er ook sprake zijn geweest van gokgedrag tijdens de Euro League Hockey en de Belgische competitie.

De Belgische wet verbiedt weddenschappen op wedstrijden in een competitie waarop de gokker een directe impact kan hebben. De straffen variëren van een boete tot drie jaar cel.