Brons voor Van Ruijven op EK shorttrack, Schulting valt maar blijft leider

Suzanne Schulting gaat na dag twee van de EK shorttrack aan de leiding. De 21-jarige shorttrackster won eerder op de dag de 1500 meter en kwam in de finale van de 500 meter ten val.

Op de 500 meter zat er meer in voor Schulting. Met nog één ronde te gaan ging ze onderuit in de finale toen ze in derde positie reed, maar raakte haar balans kwijt en kwam daarbij ten val en werd daarmee vierde. Doordat haar belangrijkste concurrentes al voor de finale waren uitgeschakeld liep de Nederlandse toch wat uit.

Naast Schulting stond er met Lara van Ruijven nog een Nederlandse in de finale. Van Ruijven leek op weg naar het zilver en probeerde via een inhaalactie nog de eerste plaats te veroveren, maar kwam niet voorbij de Poolse Natalia Maliszewska. Bij de inhaalactie raakte Van Ruijven de tweede plaats kwijt aan de Italiaanse Martina Valcepina.

Yara van Kerkhof, de derde Nederlandse op het shorttracktoernooi, werd in de halve finales uitgeschakeld.

Op de 500 meter bij de mannen ging het goud naar de Hongaar Shaoang Liu die zijn broer Shaolin Sandor Liu klopte. Eerder op de dag was de uitslag op de 1500 precies andersom, waardoor de beide Hongaren aan de leiding gaan na twee afstanden. Het brons was voor de Rus Pavel Sitnikov.

Het algemeen klassement na twee afstanden kun je hier vinden.