Zes Tilburgers aangehouden voor voetbalrellen

De afgelopen week heeft de politie zes Tilburgse voetbalsupporters aangehouden omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen van 21 oktober 2018 in Breda. Op die zondag liep het uit de hand na de voetbalwedstrijd tussen NAC en Willem II. De beveiliging van NAC en de politie wisten te voorkomen dat aanhangers van de clubs met elkaar op de vuist gingen.

Dat had wel tot gevolg dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid zoals poging tot zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broeksriemen waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt.

NAC – Willem II
Er is in Breda direct een onderzoek gestart en de afgelopen maanden heeft de politie al 25 NAC-supporters aangehouden en verhoord. Er waren veel camerabeelden die bekeken moesten worden en waar de raddraaiers op herkend werden. Dat onderzoek loopt nog steeds. De beelden werden ook ter beschikking gesteld aan een onderzoeksteam in Tilburg. Ook daar zijn raddraaiers op herkend. Deze Tilburgers, in de leeftijd tussen 22 en 55 jaar, zijn de afgelopen tijd door de politie aangehouden en verhoord over hun aandeel in de rellen.

Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en enkele worden ook nog verdacht van belediging, poging tot zware mishandeling (het slaan met een riem), en vernieling. Onder deze mannen zit de persoon die er van verdacht wordt een brandblusser kapot te hebben gemaakt waardoor een wolk ontstond en het leek alsof er traangas gebruikt werd. Dat was niet het geval. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.