FOK! Wat een weer: code geel

Vandaag hebben we te maken met buien die van noordwest naar zuidoost over het land trekken. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is vrij krachtig tot krachtig boven land, 5 tot 6 Bft en hard tot stormachtig langs de kust en op het IJsselmeer, 7-8 Bft. In het Waddengebied kan de wind mogelijk even aan stormkracht, 9 Bft, tippen. Langs de westkust en in de noordelijke helft van het land kunnen vooral bij buien zware windstoten voorkomen tot ca. 80 km/uur, in het noordelijk kustgebied 80-100 km/uur. In de middag en avond neemt de wind heel geleidelijk in kracht af en verdwijnen de zware windstoten boven land, het laatst in het noorden.

In de nacht naar woensdag is er tamelijk veel bewolking en komen er nog steeds enkele buien voor, mogelijk lokaal met korrelhagel. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +5°C in Zeeland tot +1°C lokaal in het oosten. De wind komt uit noordwest tot noord en is boven land matig en aanvankelijk in de kustprovincies vrij krachtig. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard.

Woensdag overdag klaart het van het noorden uit op. Er zijn dan flinke zonnige perioden en met name aan de westkust is dan nog een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het oosten en zuidoosten tot 8°C in het westen. De noordelijke wind neemt iets af en wordt matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. (Bron: KNMI)

Bizarre wolk boven Bad Beintheim (Archieffoto van Koelkastje)
Bizarre wolk boven Bad Bentheim (Archieffoto van Koelkastje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!