Telnekes uitgeschakeld op Lakeside; titelverdedigster Ashton naar huis

Het is de eerste zaterdag van 2019, ook wel bekend als de eerste dag van het BDO World Darts Championship in de Lakeside Country Club te Frimley Green. In de openingspartij direct een landgenoot. Derk Telnekes kon echter direct weer naar huis na een 3-1 nederlaag tegen Mark McGeeney. Bij de dames is titelverdedigster Lisa Ashton uitgeschakeld. 

Tenelkes liet te veel kansen liggen om de nummer één van de plaatsingslijst uit te kunnen schakelen. Zo miste Telnekes in de eerste set een volle beurt op de dubbels om de set af te pakken van McGeeney. De tweede set ging nog wel naar de Nederlander, maar The Gladiator toonde zich daarna alsnog te sterk en won de partij met 3-1.

Bij de dames is de nummer één van de wereld en titelverdigster Ashton direct uitgeschakeld. Ze verloor met 2-0 in sets van debutante Mikuru Suzuki. De Japanse vorig haalde de kwartfinales op de World Masters en wist zich bijna voor het PDC WK te plaatsen. Ze verloor echter in de halve finales van de qualifier. 

Er waren nog twee partijen bij de heren. Nigel Heydon bereikte het hoofdtoernooi van de Lakeside na een 3-2 zege op Jim Widmayer in de voorronde. Heydon gaat in de eerste ronde spelen tegen de Nederlander Richard Veenstra. Conan Whitehead stuurde de als zestiende geplaatste Martin Phillips naar huis. Het werd na verlenging 3-2. Hij treft McGeeney in de volgende ronde. 

Vanavond komen er nog twee landgenoten in actie. Sharon Prins treft Roz Bulmer en Wesley Harms sluit de avond af in een kraker tegen Tony O'Shea. 

Programma en uitslagen

13:00 - Mark McGeeney (ENG) 3 Vs 1 Derk Telnekes (NED)  
14:15 - Jim Widmayer (USA) 2 Vs 3 Nigel Heydon (ENG)  
15:30 - Lisa Ashton (ENG) 0 Vs 2 Mikuru Suzuki (JPN)
16:00 - Martin Phillips (WAL) 3 Vs 2 Conan Whitehead (ENG)

Avondsessie (tijden + een uur)

19:00 - Paul Hogan (ENG) Vs Wez Newton (ENG)
20:15 - Sharon Prins (NED) vs Roz Bulmer (ENG)
20:45 - Mal Cuming (AUS) Vs Justin Thompson (AUS)
22:00 - Wesley Harms (NED) Vs Tony O’Shea (ENG)