Fenomenale Huybrechts door op WK darts, Nentjes en De Graaf uitgeschakeld

Op het WK darts van de PDC in het Londense Alexandra Palace heeft Kim Huybrechts zijn naam op het lijstje kanshebbers laten zetten. De Belg gooide de Zweed Daniel Larsson er op uitermate overtuigende wijze af in de tweede ronde, zijn eerste optreden van het toernooi.

Huybrechts stond een bijzonder stevige partij te speren en voor Larsson goed en wel met de ogen kon knipperen stonden ze alweer achter de coulissen voor de pauze na één set. Na nog een keer knipperen had The Hurricane Larsson ook in set twee van het bord geblazen, waarna het in set drie iets moeizamer ging. De Zweed kreeg in totaal zeven pijlen voor een dubbel, maar miste ze allemaal en dus tekende Huybrechts voor een whitewash: drie keer 3-0.

Kim Huybrechts - Daniel Larsson (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Daniel Larsson (Bron: PDC)

Voor twee Nederlanders eindigde het WK al in de eerste ronde en voor Jeffrey de Graaf was dat al de zesde keer in zes optredens. Tegen Noel Malicdem uit de Filipijnen leek hij vooraf toch wel wat kans te hebben, maar in set één was de Nederlander werkelijk dramatisch slecht. Dat werd wel iets beter en hij wist het tot een vijfde set te rekken, maar Malicdem kreeg veel meer kansen op de dubbels en raakte er uiteindelijk genoeg: 3-2.

Jeffrey de Graaf - Noel Malicdem (Bron: PDC)
Jeffrey de Graaf - Noel Malicdem (Bron: PDC)

De pas 20-jarige Geert Nentjes kreeg tegen de Engelsman Nathan Aspinall zeker genoeg kansen, maar hij was verre van netjes op de dubbels: 4 van de 27 gingen erin voor de jongeman van Urk en dat was niet genoeg om ook maar één set te winnen.

Dat het mogelijk is om nog slechter te gooien op de dubbels liet Joe Cullen vervolgens zien tegen Brendan Dolan. Scorend was het niet geweldig van de Engelsman, maar als geplaatste speler op een WK welgeteld één van je zeventien darts op een dubbel raken is iets om je kapot voor te schamen. Dolan gooide lekker door, pakte en passant nog een 170-finish mee en won eigenlijk heel simpel met 3-0.

Nathan Aspinall - Geert Nentjes (Bron: PDC)
Nathan Aspinall - Geert Nentjes (Bron: PDC)

Joe Cullen - Brendan Dolan (Bron: PDC)
Joe Cullen - Brendan Dolan (Bron: PDC)