Van der Poel klasse apart in het zand van Zonhoven

Mathieu van der Poel heeft ook de vijfde wedstrijd van de Superprestige gewonnen. In het Belgische Zonhoven kwam de Nederlander solo over de finish. Bij de vrouwen won de Belgische Sanne Cant.

David van der Poel ging er na de start vandoor. Hij kreeg broer Mathieu van der Poel en Tom Meeusen mee. Halverwege de eerste ronde moesten Meeusen en David van der Poel lossen. Vanaf dat moment zou Van der Poel de gehele wedstrijd onbedreigd solo aan kop rijden.

De strijd voor de tweede plaats was lange tijd een mooi duel tussen Wout van Aert en Toon Aerts. Beide Belgen waren aan elkaar gewaagd tot problemen met de derailleur roet in het eten van Aerts gooide en hij de aansluiting met Van Aert verloor. Zijn derde plaats kwam niet meer in gevaar. Voor Van der Poel was dit vijf op vijf in de Superprestige.

De wedstrijd bij de vrouwen was een prooi voor Cant. In de slotfase moest Denise Betsema, zaterdag nog winnares in de Scheldecross, de Belgische laten gaan. Op de derde plaats finishte Alvarado Ceylin Del Carmen.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Jens Adams (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. Joris Nieuwenhuis (NED)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Tom Meeusen (BEL)
10. Michael Vanthourenhout (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Denise Betsema (NED)
3. Alvarado Ceylin Del Carmen (NED)
4. Nikki Brammeier (GBR)
5. Alice Maria Arzuffi (ITA)
6. Loes Sels (BEL)
7. Inge van der Heijden (NED)
8. Maud Kaptheijns (NED)
9. Annemarie Worst (NED)
10. Shirin van Anrooij (NED)