UFC on FOX 31: volgende tegenstander McGregor?

Kevin Lee en Al Iaquinta, twee topvechers in de lichtgewichtsdivisie van de UFC, namen het tegen elkaar op tijdens MMA-gala UFC on FOX 31. Een rematch van een eerder gevecht tussen beide heren uit 2014, toen Iaquinta unaniem de jury achter zich kreeg.

Beide heren kwamen om te vechten. Vijf ronden van vijf minuten gingen Iaquinta en Lee een hard en gelijkopgaand gevecht met elkaar aan. Lee was de grote favoriet van de avond, maar Iaquinta had eerder laten zien over een groot vechtershart te beschikken, nadat huidig kampioen Khabib Nurmagomedov flink aan de bak moest om Ragin' Al te verslaan.

Iaquinta liet niet over zich heenlopen en nam het initiatief al snel over van een gretige Lee. Lee was scherp en kwam in de eerste twee ronden een aantal keer goed door, maar Iaquinta was veel beweeglijker en leek al snel het staande gevecht langer vol te kunnen houden. Zodra Lee Iaquinta naar de grond wist te brengen, wist de gladde Iaquinta toch altijd weer knap te ontsnappen, dit tot grote frustratie van de grondspecialist.

Ook in de derde ronde wist Lee zijn tegenstander flink hard op de grond te gooien, maar nooit wist hij enig voordeel te halen uit deze positie. Iaquinta had zich goed voorbereid en bleef in het grondgevecht rustig en beheerst verdedigen. Staand was het een ander verhaal en Lee kreeg de ene na de andere rechtervuist te verwerken. Vooral halverwege de derde ronde tot laat in de vijfde ronde wist Iaquinta het gevecht naar zich toe te trekken met rake klappen op het hoofd van de soms wankelende Lee.

Tot grote teleurstelling van Lee werd Iaquinta unananiem door de jury beloond voor zijn optreden. "Ik dacht dat ik goede tegenstand bood", aldus de verliezer na het gevecht. "Het gebeurt niet vaak dat ik na een gevecht met een mond vol tanden sta, ik had toch echt de eerste drie ronden gewonnen."

De winnaar ziet Conor McGregor nu als zijn eerstvolgende tegenstander. "Als Conor een rematch tegen Khabib wil, zal hij toch eerst via mij moeten. Hij gaf op, hij verdient geen onmiddelijke rematch." Iaquinta verdient een lucratief gevecht tegen de sterke McGregor absoluut, nadat hij zes van zijn laatste zeven tegenstanders in de octagon verliezend achterliet en alleen verloor van kampioen Nurmagomedov.

Volledige uitslag UFC on FOX 31 en daarna nog wat hoogtepunten:
Al Iaquinta verslaat Kevin Lee na jurybesluit (48-47 x2, 49-46)
Edson Barboza verslaat Dan Hooker via KO (stoten, ronde 3)
Rob Font verslaat Sergio Pettis na jurybesluit (30-27 x 3)
Charles Oliveira verslaat Jim Miller na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Zak Ottow verslaat Dwight Grant na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Drakkar Klose verslaat Bobby Green na jurybesluit (29-28 x 3)
Joaquim Silva verslaat Jared Gordon via KO (stoten, ronde 3)
Jack Hermansson verslaat Gerald Meerschaert na opgave (guillotine choke, ronde 1)
Zak Cummings verslaat Trevor Smith jurybesluit (29-28 x 3)
Dan Ige verslaat Jordan Griffin na jurybesluit (29-28 x 3)
Mike Rodriguez verslaat Adam Milstead via TKO (stoten, ronde 1)
Juan Adams verslaat Chris De La Rocha via TKO (stoten, ronde 3)