Pokémon GO PvP uitgelegd en uitgerold

Meldden we een paar dagen terug dat Trainer Battles voor Pokémon GO in aantocht waren, nu weten we ook hoe deze vormgegeven worden. De PvP wordt nog deze maand uitgerold, beginnend bij trainers die het hoogste level hebben behaald.

Via een Battle Code kun je bevriende of onbekende trainers uitdagen een gevecht aan te gaan. Iedere trainer stelt een team van drie Pokémon samen en gaat de strijd aan. Ongeacht of je wint of verliest, je zult altijd beloningen ontvangen, waaronder zeldzame evolutie-items. Onbekende trainers moeten in de buurt zijn om uitgedaagd te worden. Ultra Friends en Best Friends kun je altijd uitdagen, zelfs als je kilometers ver uit elkaar bent.

Gevechten vinden plaats in een bepaalde League die de maximale CP van een Pokémon aangeeft. Maar CP alleen verzekert je nog niet van de overwinning. De strategisch slimste trainer heeft het voordeel. Het vechten lijkt heel erg op dat in Gym-gevechten, dus tikken om snel aan te vallen en om een Charged Attack op te laden. Daarnaast heb je beschikking over een beperkt aantal Protect Shields. Time het plaatsen van zo’n schild goed en je kunt die krachtige aanval van je tegenstander tegenhouden.

Durf je het niet meteen aan tegen echte mensen, dan kun je eerst trainen door het op te nemen tegen de teamleiders Blanche, Candela en Spark. Eenmaal daags kun je ook op deze manier extra items winnen. Trainer Battles worden dus nog deze maand aan Pokémon GO toegevoegd, beginnend bij de diehard fans van de game. Om alles nog even handig op een rijtje te zetten, hebben onze collega’s van IGN onderstaande video in elkaar geknutseld.