Luiten en Huizing in achterhoede bij World Cup voor golfteams, België wint

Joost Luiten en Daan Huizing zijn bij de World Cup voor golfteams in Australië in de achterhoede geëindigd. Het Nederlands koppel eindigde na een slotronde van 70 slagen op de 24ste plaats in het klassement. In totaal deden 28 teams mee aan de World Cup voor landenteams.

Luiten en Huizing bleven in de afsluitende foursomes, waarbij beide spelers om de beurt met dezelfde bal spelen, twee onder par. In totaal kwamen de Nederlanders uit op 289 (+1) slagen voor het hele toernooi.

Op de Metropolitan golfbaan in het Australische Oakleigh South, nabij Melbourne ging de winst naar Thomas Pieters en Thomas Detry. Het Belgische koppel begon de slotdag als leider en hield die ook vast. Pieters/Detry kwamen uit op een totaal van 265 slagen (-23) en wonnen met drie slagen voorsprong op het Australische koppel Marc Leishman en Cameron Smith en Abraham Ancer en Roberto Diaz uit Mexico.

Voor België was het de eerste eindzege bij dit toernooi. Pieters (26) en Detry (25) mogen een winstpremie van 2,24 miljoen dollar of 1.975.090 euro onderling verdelen.