ScheetGate in het darten: "Ik dacht dat hij stond te schijten"

Darter Wesley Harms ging donderdagavond in de achtste finales van de Grand Slam of Darts vrij kansloos onderuit tegen Gary Anderson (10-2), maar na afloop was er sprake van een waar schandaal: #ScheetGate, zo noemen we het maar even.

"Er gebeurden wat kleine dingetjes op het podium, maar dat ga ik niet op TV zeggen, sorry ", aldus Harms op TV, waarbij je natuurlijk wist dat hij er bijna gelijk daarna wél meer over zou zeggen. En jawel, dat gebeurde ook: "Geurrijke dingetjes, ik wist niet dat dat bij de PDC ook zo ging, dat is gewoon heel vervelend", zei de Nederlander, uiteraard doelend op een flink stuk broekhoesten van Anderson. Die lucht moest hij eerst maar eens uit zijn neus zien te krijgen: "Ik denk dat dat nog wel twee nachten duurt."

De vliegende reporter van RTL7, Arjan van der Giessen, dook er natuurlijk bovenop toen hij even later ook Anderson voor zijn neus kreeg. De Schot werd door The Feather gelijk gevraagd naar het kontcarbidschieten op het podium: "Ik dacht dat hij had gescheten", antwoordde Anderson. "Ik was ervan overtuigd dat Wesley stond te meuren, het was niet te harden." 

Het blijft echter een raadsel, want de Schot ontkent in alle toonaarden dat hij had staan darmklappen. Sterker nog, hij zweerde het op het leven van zijn kinderen. "Vaak als ik een scheet laat poep ik in mijn broek, en dat heb ik je wel eens verteld. Ik was het dus niet, als ik toch per ongeluk een scheet laat op het podium verontschuldig ik me. Maar ja, er waren nog drie man aanwezig op het podium", doelt Anderson op de scheidsrechter en twee schrijvers. Over de geur was hij duidelijk: "Eieren. Rotte eieren."

Het interview met Harms (Bron: YouTube)

Het interview met Anderson, succes met z'n accent (Bron: YouTube)