Inter ook zonder Icardi veel te sterk voor Genoa

Internazionale heeft zich met een 5-0 overwinning op Genoa genesteld op de tweede plaats in de Serie A. Ook zonder Mauro Icardi ging het moeiteloos.

De ploeg van Luciano Spalletti kan met een goed gevoel toewerken naar de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona, want tegen Genoa werd er flink aan het zelfvertrouwen gewerkt. De oefenmeester besloot om vijf spelers rust te geven en kon aanvoerder en sterspeler Icardi rustig op de bank laten zitten.

Stefan de Vrij keerde wel weer terug in de basisopstelling en hij kende een rustige middag, ook al stond hij tegenover topscorer Piatek. De goals vielen allemaal aan de overkant. Roberto Gagliardini en Matteo Politano zorgden binnen het kwartier al voor een voordelige marge van twee en kort na rust was het opnieuw middenvelder Gagliardini, die de definitieve beslissing bracht.

Inter leek het duel op het gemakje uit te tikken, maar werkte in de slotfase nog even flink aan het doelsaldo. In blessuretijd was het eerst uitblinker João Mario die vanuit een moeilijke hoek raak vuurde en de van een blessure teruggekeerde Radja Nainggolan zorgde met een kopbal zelfs voor een vijfde treffer.

Dinsdag nemen de Italianen het op tegen Barcelona in het miljardenbal. Tegelijkertijd treffen PSV en Tottenham Hotspur elkaar in Engeland en bij gunstige uitslagen is Inter verzekerd van de volgende ronde, terwijl het in de Serie A alleen Juventus voor moet laten gaan. La Vecchia Signora heeft zes punten meer na het zaterdagavond met 3-1 gewonnen thuisduel tegen Cagliari.

Uitslagen Serie A zaterdag
Internazionale - Genoa 5-0
Fiorentina - AS Roma 1-1
Juventus - Cagliari 3-1