Vitesse ten koste van Heracles naar achtste finales KNVB Beker

Vitesse heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. In Almelo werd het 0-2 voor de Arnhemmers.

De eerste mogelijkheid viel te noteren voor de bezoekers. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Martin Ödegaard, maar het schot van de Noor kon Michael Brouwer niet verontrusten. De Heracles-doelman tikte enkele minuten later een schot van Ödegaard naast. De eerste grote kans was er halverwege de eerste helft voor Heracles. Brandley Kuwas omspeelde doelman Eduardo, maar zijn schot verdween uiteindelijk in het zijnet.

Vitesse bleef aanvallend de gevaarlijkste ploeg en Brouwer kon zich onderscheiden. Op aangeven van Vyacheslav Karavayev zag spits Oussama Darfalou zijn kopbal over getikt worden. Toch kwamen de Arnhemmers nog voor rust op voorsprong. Ödegaard nam een pass fantastisch aan, legde de bal voor zijn linkervoet en schoot in de verre hoek raak: 0-1.

Heracles drong na rust wel aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar werd niet echt gevaarlijk. Aan de andere kant van het veld viel na 67 minuten bijna de 0-2. Bryan Linssen schoot een bal tegen de lat. Via Darfalou kreeg Vitesse zeven minuten later de kans op de 0-2. Hij ging in zijn eentje op het doel van Brouwer af, maar schoot vervolgens ruim naast.

Een klein kwartier voor tijd liet Heracles zich eindelijk gelden. Vanuit een vrije trap nam Kuwas het doel van Eduardo onder vuur en de Portugees bracht enigszins moeizaam redding. Een minuut voor tijd viel via de omschakeling de beslissing in de wedstrijd. Linssen stuurde invaller Thomas Buitink weg en de achttienjarige aanvaller maakte de 0-2.