Golfer Ji pakt brons op Jeugdspelen na sterke slotdag

Golfer Jerry Ji heeft op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires brons veroverd. De 18-jarige amateur van de Noordwijkse Golfclub, vorig jaar al winnaar van de prestigieuze Orange Bowl in Florida, kende donderdag een ijzersterke slotdag.

De eerste negen holes gingen nog niet zo best: acht keer par en één bogey, één boven par dus. Op de 'back nine' begon het echter ineens te draaien. Ji sloeg vier birdies en één bogey, waardoor hij de ronde beëindigde met 68 slagen. Hij schoof zo in het klassement op naar de derde plek en doordat de laatste hole een birdie opleverde schudde hij de Thai Vanchai Luangnitikul gelijk van zich af. Brons was zo zonder play-off voor Ji, de Australiër Karl Vilips pakte het goud, voor de Amerikaan Akshay Bhatia.

Met een slotronde van 77 slagen, zeven boven par, kende Lauren Holmey bij de dames een betere dag dan de eerste twee, maar echt opschuiven zat er niet meer in: met totaal 29 slagen boven par eindigde ze op de 28e plek, ver achter de Australische kampioene Grace Kim. Alessia Nobilio uit Italië won zilver, voor de Oostenrijkse Emma Spitz.