Guardiola sluit komst van Mbappé uit

Pep Guardiola keek raar op toen hij hoorde van de geruchten over Manchester City dat in januari Kylian Mbappé zou willen kopen.

Volgens The Sun zou de Engelse kampioen liefst 247 miljoen euro voor de Franse superster willen betalen. Mbappé zou in het Etihad Stadium de eventuele opvolger moeten worden van Raheem Sterling. "Dat gaat niet gebeuren. Soms vraag ik me af waar die verhalen toch vandaan komen", reageerde Guardiola maandag.

De Spaanse manager weet zeker dat Manchester City niet zoveel geld aan een speler zal uitgeven. "Bovendien heb ik niet het idee dat Paris Saint-Germain hem wil verkopen. Hij zal niet naar Manchester City komen en we gaan hem ook niet ruilen voor Raheem Sterling of een van onze andere topspelers. Men zou meer respect moeten tonen voor mijn spelers en die van andere teams."

Over de toekomst van Raheem Sterling is enige onzekerheid, omdat zijn contract in de zomer van 2020 afloopt. De Engelse international heeft nog geen akkoord bereikt met de clubleiding van The Citizens over een nieuwe verbintenis.