De Zwaan, Meulenkamp en Van Barneveld zegevieren op World Grand Prix

Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp staan in de tweede ronde van de World Grand Prix. Beide darters maken hun debuut op dit toernooi in Dublin. Het toernooi is uniek vanwege het dubbel in dubbel uit-format

De Zwaan won overtuigend van Kim Huybrechts. Het werd 2-0 in sets. In de eerste set kwam de Nederlander nog wel op achterstand. Huybrechts pakte de eerste leg, maar de overige drie legs en daarmee de eerste set gingen naar De Zwaan. Één break bleek vervolgens ook voldoende om de tweede set met 3-1 te pakken. De gemiddelden: 97,87 voor De Zwaan en 88,45 voor Huybrechts. In de tweede ronde Gary Anderson of Jonny Clayton. 

Meulenkamp staat in de tweede ronde na een 2-1 zege tegen Joe Cullen. De eerste set ging overtuigend met 3-0 naar Meulenkamp. In de tweede set leek hij het echter helemaal kwijt, waarmee die set met 0-3 naar Cullen ging. Het werd 1-1 in set drie, waarna Cullen twee pijlen miste op 2-1. Meulenkamp strafte dat direct af door dubbel twaalf uit te gooien. Vervolgens trok Meulenkamp in achttien pijlen de partij naar zich toe. 

In de volgende ronde wacht Daryl Gurney of John Henderson. Later vanavond komen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen ook nog in actie. Van Barneveld speelt tegen Ricky Evans en MvG treedt aan tegen Steve Lennon. 

Update 22.15 uur

Ook Raymond van Barneveld staat in de tweede ronde van de World Grand Prix. Hij was met 2-1 te sterk voor Ricky Evans. De eerste set ging zonder problemen met 3-1 naar de Hagenees. In de tweede set begon het echter de haperen bij Van Barneveld, waardoor set twee met 1-3 naar Evans ging. 

Evans kwam op voorsprong in de beslissende set en Van Barneveld kon de openingsdubbel in de tweede leg niet vinden. Na vijf pijlen vond hij dubbel veertien alsnog en omdat Evans het scorend liet afweten kon Van Barneveld met een 164-finish de tweede leg naar zich toe trekken. Dit bleek de beslissing in de partij. Met een dertien- en een zestiendarter trok Barney de partij naar zich naar toe. 

Jeffrey de Zwaan (97,87) 2-0 Kim Huybrechts (88,45)
Ron Meulenkamp (85,88) 2-1 Joe Cullen (78,54)
Darren Webster (98,02) 2-0 Stephen Bunting (82,38)
Ricky Evans (77,25) 1-2 Raymond van Barneveld (91,91)
22:15 Dave Chisnall v Max Hopp
22:45 Daryl Gurney v John Henderson
23:15 Michael van Gerwen v Steve Lennon
23:45 Gary Anderson v Jonny Clayton