FOK! Wat een weer: bewolkt

Het is met uitzondering van het zuidoosten bewolkt. De bewolking breidt zich traag uit over het gehele land. In de noordwestelijke helft van het land regent het. De regen breidt zich eveneens langzaam zuidoostwaarts uit. Onder de bewolking wordt het niet warmer dan een graad of 16 à 17. In het zuidoosten schijnt de zon aanvankelijk nog en wordt het 21°C. Van het noordwesten uit draait de zwakke tot matige wind geleidelijk naar een noordwestelijke richting.

Vanavond en komende nacht klaart het van het noorden uit langzaam op en wordt het droog. In het zuidoosten blijft het echter nog de gehele nacht bewolkt en in Limburg kan het nog af en toe regenen. Tijdens opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 4 en 7°C, maar in het zuidoosten koelt het onder de bewolking niet verder af dan omstreeks 12°C. De noordwestelijke wind is zwak, in het noorden van het land is de wind variabel.

Donderdag begint de dag in het noorden en midden met zonnige perioden, eventueel aanwezige mistbanken lossen in de eerste helft van de ochtend op. In de middag ontstaan er stapelwolken. In het zuidoosten is het aanvankelijk nog steeds bewolkt en lokaal valt er nog lichte regen, in de loop van de middag breekt ook daar de bewolking en wordt het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De zwakke noordelijke wind draait in de loop van de dag naar het westen. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Het nieuwe raadhuis van München (Foto: bazbo)
Het nieuwe raadhuis van München (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!