Golfer Rose ziet winst uit hole rollen, Bradley wint na 6 jaar weer

Golfer Keegan Bradley heeft zijn vierde overwinning op de PGA Tour te pakken en zijn eerste sinds augustus 2012. De Amerikaan was op het BMW Championship in Newtown Square in Pennsylvania na een play-off te sterk voor de Engelsman Justin Rose.

Bradley en Rose hadden met nog één hole te gaan beiden de kans om de winst binnen te slepen. Bradley liet op de laaste hole echter een bogey noteren, één slag boven het baangemiddelde. De deur stond zo open voor Rose, die op de zestiende en zeventiende hole een birdie - één slag onder het baangemiddelde - had geslagen. 

Rose leek zijn putt voor de winst binnen te slaan....tot het balletje besloot om toch maar niet naar beneden de hole in te vallen. Het werd zo een bogey voor Rose en dus moest een play-off gespeeld worden, waarin hij wederom een bal nét de hole weer uit zag rollen. Dat overkwam Bradley niet en hij pakte dan ook de zege.

De Engelsman Matthew Fitzpatrick boekte zijn vijfde overwinning op de European Tour. In het schitterende Crans-Montana in Zwitserland won hij de Omega European Masters, net als vorig jaar. Dat deed Fitzpatrick na een play-off, ook net als vorig jaar, waarin hij dit keer de Deen Lucas Bjerregaard de baas was.