FOK! Wat een weer: kans op regen

De ochtend begint in het oosten en zuidoosten met regen, van het westen uit wordt het droog en volgen perioden met zon. Vanmiddag blijft het vrijwel overal droog en krijgen we een afwisseling van stapelwolken en perioden met zon. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. Vanavond neemt de wind weer af en draait dan naar zuidwest tot west.

Komende nacht zijn er opklaringen, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Aan het begin van de nacht kan er in het oosten een mistbank aanwezig zijn. De minima variëren van 9°C in het oosten tot 15°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige, zuidwestenwind.

Zaterdagochtend begint op veel plaatsen met zon, maar van het westen uit neemt de bewolking toe en lokaal kan er wat lichte motregen vallen. In de avond volgen opklaringen en blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 24°C in de oostelijke provincies. De zuidwestenwind trekt aan naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag draait de wind naar west, in de avond weer naar zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak.

De dagen daarna perioden met zon en vooral rond maandag kans op een enkele bui. Middagtemperaturen gemiddeld van rond 22°C aan zee tot 25°C in het zuidoosten.(Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Rijn, eind juli (Foto: qltel)
De Rijn, eind juli (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!