4 doden in Canada bij schietpartij, verdachte zwaargewond

Bij een schietpartij in Fredericton, Canada, zijn meedere doden gevallen. De lokale politie verzoekt burgers om binnen te blijven, en vooral geen informatie te delen over de positie van hulpverleners.

De politie geeft aan dat ze zo snel mogelijk met meer informatie komen. Er is nog niets bekend over de dader en/of het motief. Er zijn minimaal vier doden bevestigd door de politie.  

Update 14:52 uur
De politie meldt dat ze één verdachte hebben aangehouden. 

Update 15:42 uur
Bij de schietpartij zijn twee agenten omgekomen zo meldt de lokale politie. Zij wil op dit moment geen namen bekend maken, aangezien dit een emotionele situatie betreft voor de familie en collega's van de slachtoffers. 

Update 16:10 uur
De situatie is onder controle meldt de politie. Er zou geen gevaar meer zijn voor het publiek en ook maatregelen zoals een 'lockdown' zijn niet nodig aldus de politie. Ze zijn nog wel even bezig met onderzoek op de plaats delict. 

Update 16:36 uur
De verdachte is zwaargewond en wordt behandeld aan zijn verwondingen zo meldt de politie. De reacties op de tweet spreken boekdelen. "Hij heeft vier mensen vermoord, waarom wordt hij behandeld?" en "Laat maar dood gaan". Aan de andere kant reageert er ook iemand met: "Hopelijk wordt hij gered, zodat hij zijn straf kan uitzitten"