Negendarter en winst Anderson in kwartfinales World Matchplay

Darter Gary Anderson heeft de halve finales van de World Matchplay bereikt. In de Winter Gardens in Blackpool was de Schotse ex-wereldkampioen na een fraaie partij te sterk voor Joe Cullen: 19-17.

Anderson begon furieus: hij opende met een elfdarter en de vierde leg gooide hij zelfs uit met een heuse negendarter. De volgende ging alweer in twaalf darts uit en zo stond Anderson bij de eerste onderbreking op een bizar gemiddelde van bijna 123 punten per beurt, terwijl ook Cullen prima speelde.

De heren bleven elkaar vervolgens in evenwicht houden en pas na wat missers van Anderson kon Cullen als eerste twee legs voorsprong pakken: 11-9. Toch sloeg de Schot bijna gelijk weer terug en het was snel duidelijk dat de wedstrijd richting verlenging ging.

Vanaf 17-17 ging het mis voor Cullen. Hij liet kansen liggen om op 18-17 te komen en zag Anderson die kans wel pakken, waarna de Engelsman zelf ook nog eens drie pijlen op dubbel 20 liet liggen voor 18-18. Anderson twijfelde niet en maakte het met dubbel 20 zelf wel af.