Van Barneveld naar tweede ronde World Matchplay

Darter Raymond van Barneveld staat in de tweede ronde van de prestigieuze World Matchplay. Tegen Kyle Anderson werd het geen moment spannend. De Hagenaar stond uitstekend te finishen, kwam op een 6-1 voorsprong en won uiteindelijk met 10-6.

Ook wereldkampioen Rob Cross maakte indruk: de Engelsman liep vanaf 3-3 in rap tempo weg van Mervyn King en klopte de voormalig Lakeside-kampioen met 10-5. Gary Anderson had het wat lastiger met Stephen Bunting, maar de Schot was vanaf 6-6 toch de beste: 10-7.

Mensur Suljovic kwam tegen Steve Beaton op een 6-2 voorsprong en de veteraan slaagde er niet meer in om dat om te draaien, waardoor Suljovic met 10-6 won. Daryl Gurney trok een uitermate moeilijke wedstrijd tegen Steve West na twee extra legs toch nog naar zich toe: 12-10.

Gerwyn Price ging er 's middags kansloos af tegen Joe Cullen. De Engelsman won de eerste zeven legs - de laatste met een 170-finish - en daar kon Price nauwelijks nog iets tegen doen: 10-3. Ian White stuurde Max Hopp met 10-7 terug naar Duitsland, Darren Webster versloeg Steve Lennon met 10-6.