Amerikaanse golfers aan de leiding na tweede dag The Open

Op de tweede dag van The Open staan de Amerikanen Kevin Kisner en Zach Johnson aan de leiding met zes slagen onder het baangemiddelde. Voor Dustin Johnson en Justin Thomas, de nummer één en twee van de wereld, is het toernooi al voorbij. Beide golfers wisten de cut niet te halen.

Kevin Kisner begon de dag als leider en leek de dag ook af te sluiten als enige leider van de tweede dag. De 34-jarige Amerikaan sloeg de bal echter op de achttiende hole in de Barry Burn voor de green en moest dat bekopen met dubbel bogey. Zach Johnson de andere leider na de tweede dag kende een goede dag. Na een moeilijk begin op de eerste hole (bogey) sloeg hij in de rest van de ronde vijf birdies waardoor afsloot met een ronde van 67 (-4) en kwam voor het toernooi uit op zes slagen onder het baangemiddelde.

Tommy Fleetwood is samen met de Amerikanen Pat Perez en Xander Schauffele de eerste achtervolger op de leiders. Het trio heeft een achterstand van één slag. Fleetwood liet wel de beste ronde noteren van de dag. Hij had in totaal 66 slagen nodig.

Ook Rory McIlroy staat er prima voor. De voormalig nummer één van de wereld heeft een achterstand van twee slagen op de leiders. Net zoals donderdag noteerde hij een ronde 69 slagen en doet daarmee nog voor de zege. Jordan Spieth heeft dan weer één slag achterstand op de Noord-Ier. De winnaar van vorig jaar ging rond in 67 slagen, maar hij kende donderdag een mindere eerste dag van het toernooi.

Tiger Woods komt in het weekend ook nog in actie. De Amerikaanse golflegende is levelpar na twee dagen en heeft een achterstand van zes slagen op zijn landgenoot. Ook Phil Mickelson staat op levelpar. Beide golfers hebben een goed weekend nodig om nog mee te doen voor de eindzege in The Open.

Voor grote namen als Justin Thomas, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Jon Rahm is het 147ste Open Championship na twee ronde al voorbij.

Hoogtepunten tweede dag The Open (Bron: You Tube)