Vos en Wild niet meer van start in Giro Rosa

Marianne Vos en Kirsten Wild zullen niet meer van start gaan in de Giro Rosa. Vos, de winnaar van de etappe vrijdag, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek geworden. Wild heeft haar prioriteiten ergens anders liggen en past voor de zwaarste etappe.

"Het zou niet verantwoord zijn om vandaag, in zo'n zware etappe naar de Monte Zoncolan, van start te gaan", laat de ploeg van Vos, WaowDeals Pro Cycling, via Twitter weten. Vos klopte vrijdag in de achtste etappe de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand van Team Sunweb in de sprint en boekte haar eerste overwinning van 2018. De drievoudig winnaar van de Giro Rosa stond momenteel 36e op ruim twintig minuten van rozetruidrager Annemiek van Vleuten.

De Giro Rosa gaat zaterdag verder met de loodzware rit naar de beruchte Monte Zoncolan. Wild staat dan ook niet meer aan het vertrek. De winnaar van de tweede etappe heeft andere prioriteiten. Mijn Giro Rosa zit erop. Ik stop, want RideLonden en de EK baanwielrennen staan voor de deur. Allebei een belangrijk doel voor mij", legt de 35-jarige Wild uit op Twitter. "Het was een toffe week met vooral ups (en een paar downs)."