Federer relatief simpel door op Wimbledon, nachtrust doet Zverev goed

Tennisser Alexander Zverev heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. De 21-jarige nummer drie van de wereld had het donderdag bijzonder moeilijk met de nog één jaar jongere Amerikaan Taylor Fritz, maar bij een 2-1 stand voor Fritz zorgde de duisternis voor een onderbreking.

Het lijkt erop dat Zverev een uitmuntende nachtrust had en dat bij Fritz wellicht de zenuwen over een mogelijke stunt door het hoofd spookten. Zverev won set vier simpel en was ook in de vijfde set veruit de beste: 6-4, 5-7, 6-7 (0), 6-1, 6-2.

Het was de laatste tweederondepartij die nog gespeeld moest worden. Kevin Anderson, als achtste geplaatst, opende de derde ronde met winst op de Duitser Philipp Kohschreiber (25): 6-3, 7-5, 7-5. Sam Querrey (11) sneuvelde tegen de Fransman Gaël Monfils: 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Update 18.52 uur
Stefanos Tsitsipas heeft een sterke indruk gemaakt. De pas 19-jarige Griek rekende met duidelijke cijfers af met Thomas Fabbiano uit Italië en plaatste zich met 6-2, 6-1, 6-4 voor het eerst voor de achtste finales op een Grand Slam. Dat deed hij overigens onder meer met onderstaande fraaie duik:

Update 23.02 uur
Jan-Lennard Struff, de mondiale nummer 64, heeft het achtvoudig kampioen Roger Federer niet al te moeilijk kunnen maken. De Zwitserse nummer één van de plaatsingslijst zegevierde in drie sets: 6-3, 7-5, 6-2. Mackenzie McDonald won ondertussen in drie sets van Guido Pella, die Marin Cilic verrassend uitschakelde.

John Isner (9) rekende in drie sets af met de Moldaviër Radu Albot, terwijl Adrian Mannarino (22) na een dikke drie uur Daniil Medvedev terug naar Rusland stuurde.