Hockeyers missen finale na afgekeurd doelpunt in slotfase

De Nederlandse hockeyers hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Champions Trophy. In Breda moest Oranje de laatste groepswedstrijd winnen van India, maar kwam niet verder dan 1-1.

Nederland en India begonnen rommelig aan de eerste helft. Oranje kreeg in de slotfase van de eerste helft drie strafcorners in drie minuten tijd, maar Nederland kon het niet afmaken, mede door de afwezigheid van strafcornerspecialist Mink van der Weerden.

Door een goal van Mandeep Singh, die in de 47e minuut uit de rebound van een strafcorner scoorde, kwam India op voorsprong. Nederland moest met nog dertien minuten te spelen twee doelpunten maken om zich te plaatsten voor de finale van de Champions Trophy.

Vijf minuten voor tijd maakte de ploeg van bondscoach Max Caldas de gelijkmaker door Thierry Brinkman. In de voorlaatste minuut leek Oranje zich toch te plaatsen voor de finale van de Champions Trophy, maar het doelpunt van Jeroen Hertzberger werd afgekeurd door de videoscheidsrechter.

Door de het gelijkspel speelt Nederland zondag voor de derde plaats tegen Argentinië. India neemt het in de finale op tegen Australië. Twee jaar geleden ging de finale ook al tussen beide landen. Toen was Australië in de shoot-outs te sterk voor India.