Carjacker dood na koppen trein

Tussen Zoetermeer en Den Haag is maandagavond een man om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een trein. Het was een heftig einde van een drukke dag voor de man, die in de uren voor zijn dood nog genoeg te doen had.

In Rotterdam begon meneer met een poging tot het jatten van een busje, maar dat lukte niet. In de buurt van het Kleinpolderplein hield hij een auto staande, waar hij de bestuurster uit sleurde. Met zijn nieuwe aanwinst ging hij er vandoor richting Den Haag, wat een politieachtervolging tot gevolg had.

Op de A13 en de A4 zorgde de carjacker voor een paar relatief kleine aanrijdingen, waarna hij de auto op de A12, in de buurt van Nootdorp, achter heeft gelaten. Hij rende er de spoorbaan op, waar een trein een einde maakte aan zijn avontuur. De ambulance werd nog opgeroepen, maar dat mocht niet meer baten.

Op de A12 vond ondertussen een aanrijding plaats, vermoedelijk doordat mensen iets afgeleid waren door het hele voorval. Na geruime tijd konden de treinen tussen Zoetermeer en Den Haag weer rijden.