Paffett pakt 22e DTM-zege op Lausitzring, eerste punt Frijns

Gary Paffett heeft zijn 22e overwinning in de DTM binnen. De Mercedes-veteraan nam al vroeg in de race op de Lausitzring de leiding in handen en stond die niet meer af.

De top-6 van de startopstelling nam na de eerste ronde ook de eerste zes plekken in beslag: Philipp Eng reed vanaf poleposition op kop, voor Pascal Wehrlein, Paffett, Marco Wittmann, Mike Rockenfeller en Joël Eriksson. Paffett was goed op dreef en binnen vijf minuten werkte hij zich op naar de leiding, waarna ook Wehrlein voorbij ging aan Eng.

Eng zat niet lekker in de wedstrijd, want na een minuut of tien kwam ook Wittmann langszij. Lucas Auer liet vervolgens even zien hoe je moet racen: de Oostenrijker ging in één soepele beweging voorbij aan Eriksson - die daarvoor door Edoardo Mortara te grazen genomen was - en Timo Glock, wat hem plek zes opleverde.

Paffett was na twintig minuten de eerste van de toppers die zijn verplichte pitstop maakte en dat leek prima te werken: hij behield de leiding, voor Wittmann, Wehrlein, Eng en Jamie Green, die al in de eerste ronde binnen was gekomen. Paul di Resta werkte zich ondertussen op naar de vierde plek, terwijl Robin Frijns in het achterveld duelleerde met onder meer de teruggevallen Mortara, Augusto Farfus en Nico Müller.

Paffett's 22e DTM-zege kwam niet meer serieus in gevaar en de Brit won voor Wittmann. Op gepaste afstand pakte Wehrlein zijn eerste podiumplek van het jaar, terwijl Di Resta vanaf de vijftiende startplek als vierde over de finish kwam, voor Glock, Green en Eng. Frijns finishte op een prima tiende plek en pakte zijn eerste DTM-punt.