Leiden met prachtige buzzer beater naar basketbalfinale

De basketballers van ZZ Leiden staan in de finale van de Dutch Basketball League. In de halve finales werd ook de vierde wedstrijd gewonnen van Landstede Basketbal, waardoor de Zwolse nummer twee van de reguliere competitie een 4-0 sweep om de oren kreeg.

Keer op keer gaf Zwolle het al weg in deze serie, met als dieptepunt het weggeven van een voorsprong van twintig punten in eigen huis. In Leiden nam Landstede dinsdagavond weer een ruime voorsprong, want bij rust stonden ze al met 23-38 voor.

Leiden kwam in de tweede helft echter weer knap terug, onder meer door een lekker spelende Carrington Love en Worthy de Jong. Sherron Dorsey-Walker kon Zwolle in de slotseconden de winst bezorgen, maar hij schoot mis. De Jong pikte de bal op, leverde deze af bij Love en die wierp de driepunter in de buzzer fraai binnen - hoewel de bal daar zelf aanvankelijk nog even anders over dacht: 63-60 en een finaleplek voor Leiden.

Donar bereikte eveneens de finale, maar dat was een stuk minder ingewikkeld. Op bezoek bij Forward Lease Rotterdam stonden de Groningers halverwege al met 25-66 voor en dat werd uitgebouwd naar een 51-107 zege en een 4-0 eindwinst in de serie.