Basketballers Leiden verrassen Zwolle in play-offs, simpele winst Donar

De basketballers van het Groningse Donar hebben in de halve finales van de play-offs in de Dutch Basketball League zonder al te veel problemen het eerste duel met Forward Lease Rotterdam gewonnen. De bezoekers kwamen één helft aardig mee, maar Donar gaf gas en maakte het onder leiding van Brandyn Curry (21 punten) en Drago Pasalic (20 punten) keurig af: 96-77.

Landstede Basketbal leek in het eigen Zwolle eveneens zonder veel moeite op 1-0 te komen, maar niks bleek minder waar tegen ZZ Leiden. Na een 46-36 ruststand in Zwols voordeel gaven de Leidse bezoekers nog eens flink gas.

Via onder meer Worthy de Jong kwamen ze zowaar op een 49-51 voorsprong en vanaf dat moment ging het gelijk op. Bij een 79-80 stand en met minder dan een halve minuut te gaan miste Zwolle een kans, waarna Claytn Vette het met een vrije worp besliste: 79-81 en het thuisvoordeel voor Leiden, dat het nu in eigen huis af kan maken.