Sensatie Rotterdamse basketballers, Den Bosch uitgeschakeld

In de eerste ronde van de play-offs in de Dutch Basketball League heeft Forward Lease Rotterdam voor een daverende sensatie gezorgd. De ploeg schakelde New Heroes Den Bosch uit door in Brabant de derde en beslissende wedstrijd te winnen.

Den Bosch won in de Maaspoort nog het eerste duel, waarna Rotterdam met pijn en moeite de tweede wedstrijd won. Zaterdag zaten de Rotterdammers er in Den Bosch vanaf het begin bovenop en de 38-47 ruststand gaf al aan welke kant het op ging.

Toch kwam Den Bosch weer dichterbij en in het vierde kwart kwam de stand zelfs op 74-75 te staan. Malik Morgan bracht de thuisploeg bij 80-79 eindelijk weer eens op voorsprong, maar Rotterdam maakte het toch af: het was uiteraard topschutter Ordane Kanda, goed voor maar liefst 36 punten, die het duel in de slotminuut besliste, waardoor Rotterdam met 89-92 won.

ZZ Leiden had het in de beslissende wedstrijd tegen Aris Leeuwarden niet makkelijk in de eerste helft, maar de Friezen werden in het derde kwart overrompeld (17-1). Die klap kwam Leeuwarden niet meer te boven en met 66-55 trok Leiden de winst en dus de plek in de halve finales naar zich toe.

Dinsdag beginnen de halve finales. Rotterdam speelt dan tegen het Groningse Donar, terwijl het Zwolse Landstede Basketbal bezoek krijgt van Leiden.