AVROTROS trots op 18e plek

Omroep AVROTROS is "ontzettend trots" (AVROTROTS, hihi) op de prestatie van Waylon op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. De sympathieke, immer bescheiden zanger behaalde met zijn nummer Outlaw in 'Em maar liefst de 18e plaats.

Waylon belandde op basis van de punten van de 43 vakjury's op een ongeëvenaarde dertiende plek. Toen de stemmen van de televoters erbij kwamen, werd dat maar liefst plekje nummer achttien.

"De vakjury's hebben het nummer duidelijk hoger gewaardeerd dan het publiek. Dat betekent dat de zang in ieder geval in goede aarde viel. Het publiek let meer op de act en podiumpresentatie", zo speculeert een woordvoerder van de omroep die jaarlijks de Nederlandse inzending organiseert. De zang van twaalf anderen viel daarbij overigens in betere aarde.

"We zijn nog steeds ontzettend trots op hem. Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan en was duidelijk een van de beste zangers van alle deelnemers. Zijn doel was countrymuziek naar een groot Europees podium brengen en dat is gelukt."

Vier jaar geleden bracht Ilse de Lange countrymuziek al naar het songfestival, bijgestaan door dezelfde Waylon. Onder haar regie werden ze toen tweede.

AVROTROS is trots op Waylon
AVROTROS is trots op Waylon (Foto: ANP)