Hockeysters Den Bosch pakken 19de titel in 21 jaar na 1-4 zege op Amsterdam

Den Bosch heeft zaterdagmiddag overtuigend voor de negentiende keer de landstitel veroverd. In het Wagener Stadion vernederen de Bosschenaren hun tegenstander Amsterdam met 4-0, nadat ze donderdag in de eerste finale al met 3-2 hadden gewonnen.

De pijn moet groot zijn bij Amsterdam, dat in de competitie eerste is geworden, maar in deze tweede finale niets te vertellen had. Door treffers van Pleun van der Plas en Ireen van den Assem in de eerste twintig minuten was het al vrij snel duidelijk dat Den Bosch afstevende op de negentiende landstitel in 21 jaar.

Al in de zesde minuut kwam Den Bosch op voorsprong. Frédérique Matla sloeg de bal vanaf de linkerflank de cirkel in richting Lieke Hulsen. Die gaf ‘m vanaf de achterlijn met een lastig stuitje voor op Pleun van der Plas, die goed timede, haar stick op de grond legde en de bal binnentipte (0-1). In het begin van het tweede kwart flatste Ireen van den Assem de derde strafcorner van Den Bosch binnen.

Margot van Geffen besliste het duel in het derde kwart. Na een passje van Marlies Verbruggen schoot ze de bal beheerst achter Anne Veenendaal. Daarna schalde het ‘HC Den Bosch olé ole’ door het Wagener Stadion. In het vierde kwart schoot Marlies Verbruggen, die haar carrière beëindigt, de 4-0 binnen. Twee minuten voor tijd bepaalde Charlotte Vega uit de rebound van een strafcorner de eindstand op 1-4. Een schrale troost voor Amsterdam, dat opnieuw ten onder ging tegen de recordkampioen.

Amsterdam - Den Bosch:

6' Pleun van der Plas 0-1
19' Ireen van den Assem (sc) 0-2
45' Margot van Geffen 0-3
56' Marlies Verbruggen 0-4
68' Charlotte Vega (sc) 1-4