Van Poppel naar Ronde van Italië, Pozzovivo kopman bij Bahrain Merida

Boy van Poppel is voor de komende Giro d'Italia geselecteerd door zijn ploeg Trek-Segafredo. De Italiaan Gianluca Brambilla is de kopman van de Amerikaanse WorldTour-ploeg.

Door het selecteren van Van Poppel komen er twaalf Nederlanders aan de start van de Ronde van Italië, één minder als vorig jaar. Bij Trek-Segafredo maken de Deen Niklas Eg en de Ier Ryan Mullen hun debuut in een grote ronde.

Trek-Segafredo: Gianluca Brambilla, Niklas Eg, Markel Irizar, Ryan Mullen, Jarlinson Pantano, Mads Pedersen en Mads Pedersen.

Bij Bahrain Merida zal vooral de kaart worden getrokken van Domenico Pozzovivo. De 35-jarige Italiaan komt alweer aan de start van zijn elfde Giro d'Italia. In 2014 behaalde hij zijn beste prestatie met een vijfde plaats in het algemeen klassement. Vorig jaar werd Pozzovivo zesde in zijn thuisronde.

Giovanni Visconti en Kanstantsin Siutsou moeten vooral voor steun zorgen in de bergetappes. Siutsou won vorige week nog het eindklassement van de Ronde van Kroatië, voor Pieter Weening. In de sprintetappes moet het bij Bahrain Merida komen van Niccolo Bonifazio.

Bahrain Merida: Manuele Boaro, Niccolo Bonifazio, Matej Mohorič, Antonio Nibali, Domen Novak, Domenico Pozzovivo, Kanstantsin Siutsou en Giovanni Visconti.